Când ne-am cunoscut, eram doi tineri cu sclipiri în ochi, cu visuri mărețe și vise care ne cuprindeau pe amândoi, aproape seară de seară. Eram atât de frumoși, încât parcă toți ochii lumii se întorceau după noi.

Povestea noastră părea desprinsă din poveștile copilăriei, spuse de părinți și bunici. Eu eram un Făt-Frumos, tu o Ileana Cosânzeana și orice obstacol ni se ivea în cale, noi îl treceam ținându-ne de mână. Îmi aduc aminte cum ne promiteam veșnicia, iubirea și cele mai de preț valori pe care le avem.

Doamne, ce fiori am și acum, când noi am devenit doar istorie!

Timpul, ca de fiecare dată, ne-a fost cel mai mare dușman. De fapt, poate că nu el, timpul, ci noi am fost proprii dușmani, pentru că nu am știut să ne păstrăm sclipirile din ochi, visurile și iubirea ce ne îmbrăca zilnic.

Tu ai ales să pleci, iar eu am ales să te las s-o faci. Niciunul dintre noi nu a mai vrut să lupte. Am lăsat armele jos și, pur și simplu, am privit împreună cum ne îndepărtăm din ce în ce mai mult. N-am știut mult timp unul de altul, până când, într-o zi, la adresa mea, pe care bineînțeles că nu ai uitat-o, a ajuns un plic pe care scria „Invitație”. Ți-am recunoscut scrisul, să știi.

Am deschis plicul și, cu strângere de inimă, de parcă tot trecutul m-a răscolit, am citit cele câteva rânduri așternute pe coală albă:

„Am fost cei mai frumoși, am avut cea mai puternică iubire, am fost cea mai cea poveste din câte există. Am fost așa, un timp. Apoi, pentru că niciunul nu a știut să prețuiască, am devenit străini cu amintiri comune. Sper că ești bine. Eu mi-am găsit omul alături de care voi clădi visurile restante. Sper că și tu ai început să clădești ceea ce n-am reușit împreună.

Te invit la nunta mea!”

Contrar așteptărilor, nu m-a durut, ci m-a bucurat că, în cele din urmă, ai găsit ceea ce fiecare om caută – alt om alături de care să împarți totul, alături de care să cunoști iubirea.

Și, ca să îți răspund, voi veni. Vreau să te văd din nou fericită!

Sursă inspirație: The Motans – Invitat

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=xSsiL9bLOeQ[/embedyt]

 

LASĂ UN COMENTARIU