Cinci pionieri antreprenoriali au primit primele finanțări prin intermediul Programului guvernamental „373”, investind aceste resurse în utilaje moderne și tehnologie agricolă.

Din 22 iunie 2023 până la momentul de față, Programul „373” a primit 48 de aplicații din partea antreprenorilor. Programul oferă oportunitatea pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) de a solicita credite de investiții de până la 15 milioane de lei de la instituțiile financiare partenere.

Așa cum ne-am propus, Programul „373” vizează susținerea și revitalizarea IMM-urilor în cadrul actualului climat economic. Acest lucru se realizează prin furnizarea de credite de investiții de către Entitățile Financiare Partenere (EFP), împreună cu compensarea parțială a ratei dobânzii de către Guvern, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM).

Creditele acordate în valută străină vor avea o rată a dobânzii de 3% pe an, în timp ce cele în lei vor avea o rată a dobânzii de 7% pe an. Creditele de investiții sunt disponibile pentru IMM-uri pe o perioadă de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani.

În plus, Programul „373” oferă și un sistem de garantare, care acoperă până la 40% din valoarea creditului, în funcție de caz, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC), inclus în portofoliul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA).