Ecaterina Casinge, principală consilieră a Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost recent promovată la poziția de purtătoare de cuvânt a Președintelui Consiliului European, Charles Michel, conform unui comunicat oficial al instituției.

Aceasta decizie marchează un punct important în cariera profesională a lui Casinge, care a deținut în trecut o funcție de consilier pentru comunicare în cadrul Parlamentului European. Ecaterina Casinge îi succede în rolul de purtătoare de cuvânt pe Barend Leyts, care se îndreaptă acum către o nouă provocare, fiind numită șefa serviciului de comunicare pentru Premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Experiența lui Casinge se extinde dincolo de munca ei cu Parlamentul European, având o colaborare anterioară cu europarlamentarul român Siegfried Mureșan. Calificările ei academice includ o licență în economie și un master în relații politice internaționale și comunicare.

Această nouă numire evidențiază nu numai experiența vastă a lui Casinge în sfera politico-diplomatică, dar și competența sa în comunicare, într-o vreme în care aptitudinile acestea sunt mai valoroase ca oricând.