Cu siguranță, dacă te-ai uitat cu atenție la tastatura laptopului tău vei observa că literele „F” și „J” au două mici denivelări. Te-ai gândit la ce folosesc de fapt vreodată? Explicația este una simplă!

Noile tehnologii au avansat într-un ritm amețitor în ultimii ani, dar tastaturile au suferit puține modificări de când au fost inventate. Nu mai este un secret că unele „butoane” au rămas la fel, așa cum au fost gândite în prealabil de inventatorii lor.

Întrebare „întrebătoare”: și la ce folosesc până la urmă denivelările?

De ce există două taste care au pe ele niște denivelări?”, asta e marea dilemă. Nu trebuie să îți pară rău, nimeni nu își pune întrebarea asta. Crezi că e pentru a-i ajută pe cei orbi să tasteze? Un fel de sistem Braille? Bineînțeles că nu, doar nu au cum să tasteze doar cu literele F și J. Scopul acestor denivelări este creșterea vitezei de scriere. Nu te-ai fi gândit la așa ceva, nu-i așa?

În momentul în care te așezi în față tastaturii, degetele arătătoare trebuie să fie deasupra tastelor F și J iar celalalte degete deasupra literelor A, S, D și respectiv K, L. Astfel, este încurajată tastarea cu toate degetele, pentru că toate literele alfabetului sunt la o întindere de deget.

Sursă: stern.de

LASĂ UN COMENTARIU