Ţi s-a întâmplat şi ţie să pleci de acasă având baterie la telefon iar în câteva minute telefonul să se descarce complet şi să se închidă? Ei bine, nu eşti singur(ă) – Iată de ce se întâmplă asta!

Te scoate din minţi atunci când telefonul se închide din cauza frigului şi ai vrea să afli de ce se întâmplă asta?

Atunci când temperaturile scad sub zero grade Celsius, iPhone-urile se pot defecta sau funcţiona cu erori. În condiţii de frig extrem, cum a fost cazul în ultimele zile în Republica Moldova, iPhone-ul se poate închide de la sine, bateria îi „moare” mai repede, iar touch-ul nu mai răspunde comenzilor, informează sursa citată.

iPhone-urile au baterii de tip litiu-ion, baterii destul de des întâlnite la gadgeturile modern. Temperaturile scăzute cresc rezistenţa internă a acestor baterii, diminuând capacitatea lor.

Apple sugerează consumatorilor pe site-ul companiei să folosească telefoanele în medii cu temperaturi între 0-35 grade de Celsius. În afara acestor zone de temperatura smartphone-urile riscă să nu mai funcţioneze în parametri normali.

Aşadar, în cazul în care temperaturile coboară sub 0 grade Celsius, este bine să ţineţi telefonul închis şi depozitat la temperaturi mai ridicate ca bateria să fie protejată.

Recent un experiment făcut de Global News din Toronto. Un iPhone lăsat 30 de minute afară, la -17 grade. Bateria a scăzut de la 100% la 86% iar atunci când a fost folosit pentru un apel s-a închis automat.

LASĂ UN COMENTARIU