Iubeşte femeia, dar nu orice fel de femeie, ci femeia care îţi mişcă sufletul şi-ţi ridică bărbăţia – la propriu, dar şi la figurat. Sexul contează, cum te simţi în preajma ei contează, ceea ce te face să te simţi contează, nu de alta, dar nu cred în iubirea platonică.

Iubeşte femeia care e stângace în bucătărie, în a-ţi călca hainele, în a şterge praful, dar care se pricepe de minune să te iubească, să te facă să te simţi bărbat, să se mişte când este deasupra. Până la urmă, nu-ţi iei o menajeră, nu? Şi e mai bine să fie ciorba fără gust decât să fie sexul – valabil pentru amândouă părţile.

Iubeşte femeia care te respectă pentru ceea ce eşti, nu pentru ceea ce ai. Pe cea care ştie că banii se pot duce pe apa sâmbetei oricând, că electrocasnicele se strică, iar genţile şi hainele se rup la un moment dat. Dar ştie că personalitatea unui om, odată definită, devine o stâncă pe care marea n-o poate eroda, contrar legilor.

Iubeşte-o pe cea care se joacă cu trupul tău, dar nu cu sufletul. Pe femeia care-ţi face genunchii să tremure de zici că-s de gelatină, din cel puţin două motive. Iubeşte-o pe femeia care nu-ţi călăreşte telefonul sau laptopul din cauza geloziei, ci-ţi oferă libertatea de care ai nevoie, are încredere în bărbatul ei şi-n puterea ei de a-i fi suficentă şi-ţi acordă prezumţia de nevinovăţie.

Şi pe cea care-i copilăroasă uneori, s-o iubeşti. Nu de alta, dar femeia care-i copilăroasă poartă-n suflet un gram de puritate. Şi dacă plânge ori se plânge uneori, iubeşte-o, căci femeia cu suflet are şi momente de slăbiciune.

Iubeşte-o pe cea alături de care bei vin seara şi cafea dimineaţa. Pe cea căreia-i place şi deasupra, dar şi pe la spate, aşa nu vă veţi plictisi niciodată.

Iubeşte femeia care te convinge să devii un bărbat mai bun cu fiecare zi ce trece, pe cea care cunoaşte sensul cuvântului demnitate, pe cea care se îmbracă elegant când ieşiţi, dar este al naibii de vulgară în dormitor. Dacă n-are prejudecăţi, iubeşte-o.

Iubeşte femeia cu defecte pentru că cea care n-are niciun cusur te minte şi-şi ascunde defectele de tine. Cea care ţi le arată, ştie ce-i sinceritatea şi este mulţumită cu propria persoană.

Dar, domnule, iubeşte-o sincer şi responsabil şi oferă-i cel puţin aceleaşi lucruri! Altfel, n-ai faţă de-una ca cea descrisă mai sus!

Imagine reprezentativă realizată de Dương Nhân de pe pexels.com.

LASĂ UN COMENTARIU