7 pași către o viață sănătoasă pentru oamenii mereu ocupați

0
431
Startup Stock Photo

Zi încărcate – cea mai frecventă cauză care ne împiedică să ducem un mod de viață sănătos. În realitate însă, asta nu este decât o justificare. Să fii sănătos este ușor, chiar dacă zilele tale sunt planificate pe minute.

Stabilește un meniu pentru o săptămână

În weekend cu siguranță vei avea timp pentru a alcătui un meniu pentru o săptămână. Scriind lista bucatelor, vei întocmi astfel și lista produselor de care ai nevoie. Cumpărăturile trebuie făcute o singură dată: atunci frigiderul tău va fi plin pentru următoarele 7 zile și nu va trebui să-ți faci griji pentru ce să gătești la cină. Dacă nu vei face asta, vei fi tentant să comanzi pizza la miez de noapte.

Gătește mult

În Weekend rezervă-ți câteva ore pentru a găti. De exemplu, ai putea să pregătești gustări pentru dejun, prânz și cină, după care să le pui în congelator. Asta îți va economisi timpul de pregătire a hranei în timpul săptămânii. Cu siguranță atunci nu te va mai ajuta nici o justificare.

Ia mâncare cu tine

Asta îți va economisi și bani și vei consuma doar hrană sănătoasă. Îți va fi greu prima săptămână, însă după asta se va transforma într-o obișnuință.

Fă mișcare la muncă

Oricât de stresantă ar fi munca ta, va trebui să te obligi să te miști în timpul zilei. Folosește tehnicile time-management și rezervă-ți 10 minute în fiecare oră pentru a face câteva exerciții. Pentru ele nu ai nevoie de prea mult spațiu. Nu te lenevi. Și schimbă liftul pe scări – un efort benefic.

Nu negocia

Dacă ți-ai făcut un plan și ți-ai rezervat 10 minute pentru exercițiile fizice și o oră pentru a găti, nu te lenevi. Ține-te de cuvânt și nu căuta justificări pentru a renunța la aceste activități. Poate pare surprinzător însă ele s-ar putea să îți schimbe radical viața. Noi dăm prea multă atenție muncii și carierei, însă uităm cu desăvârșire cât de importantă este sănătatea pentru noi.

Fii realist

Trebuie să înțelegi că acest regim alimentar și exercițiile fizice te vor ajuta să fii în formă, mai energic și mai sănătos. Însă pentru un maraton ele nu te vor ajuta. Fii realist: aceste 10 minute te vor ajuta să fii sănătos, însă nu vor face din tine un profesional.

Fă din mișcare o parte a vieții tale

Străduiește-te să petreci mai mult timp în mișcare. Mergi, aleargă, sari sau pur și simplu dă din picioare. Mergi câteva străzi pe jos, iar apoi urcă în transportul public. Chiar dacă îți va lua mult timp, va fi de folos orgasmului tău. El are nevoie de mișcare.

Sursa

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU