(parenting) Voi fi tată de fetiță!

0
1370

Ziua în care am aflat că voi deveni tată a fost cea care m-a schimbat pentru totdeauna. Pe care am așteptat-o toată viața și care mi-a depășit așteptările, oricât de tare mi-am imaginat-o în fel și chip.

”Draga mea fetiță,

Ar fi stupid din partea mea să ajungem până aici și să îți dezvălui numele, nu-i așa? Doar pentru că eu și mama îl știm; doar pentru că urechiușele tale l-au auzit de atâtea ori, nu înseamnă că toată lumea trebuie să îl știe…nu deocamdată. De aceea îți voi spune, în această scrisoare „fetița mea”.

Am plâns când am afat că ești fată și nu fi surprinsă dacă voi plânge din nou, când ne vom privi în ochi pentru prima dată. Va fi un moment special…De fapt, hai să facem o promisiune că ne vom bucura de acel moment cât mai mult. Că îl vom petrece îmbrățiându-ne, uitându-ne unul la altul și ținându-ne de mână. Vei fi iubirea vieții mele…Simt asta și vreau să mă asigur din primul moment că și tu știi asta.

Mama ta face o treabă grozavă, având grijă de tine și dându-ți putere, ascultându-ți bătăile inimii și pregătindu-te pentru marea ta intrare în lume. A fost dificil pentru ea să facă toate astea! Ești norocoasă să ai o astfel de femeie ca mamă și ma rog să ții minte asta și când vei crește. Tati va fi mereu aici pentru tine, dar mama ta va fi cel mai bun prieten și nu vei găsi pe nimeni atât de special ca ea. Primul meu sfat pentru tine, fetița mea, este să o apreciezi și să îi arăți mereu cât înseamnă pentru tine, pentru că fericirea și sănătatea ta sunt tot ce contează pentru ea.

Vorbind de sfaturi, am mai multe pentru tine, pe care vreau să fiu sigur că ți le vei aminti mereu.

Nu te mulțumi cu puțin! Ai fost creată cu multă dragoste și pentru un scop și ar trebui să îți trăiești viața astfel. Să trăiești viața așa cum ar trebui și cum meriți, să ceri ce e mai bun și să nu te mulțumești cu puțin.

Amintește-ți că ești frumoasă! În ochii tatălui tău, vei fi mereu incredibil de frumoasă, dar trebuie să crezi și tu asta. Amintește-ți mereu că adevărata frumusețe este în tine, devino cineva, un personaj, și nu fi niciodată superficială. Respectă-te, iubește-te și nu acorda atenție stereotipurilor din presă și standardelor lor de frumuseșe.

Fă ce te face fericită! Ai grijă de tine, nu renunța niciodată le etică și moralitate și ignoră vocile din jurul tău, care vor să te influențeze negativ. Fericirea ta este ceea ce contează cu adevărat și nu îți fie teamă să iei deciziile bazându-te doar pe asta.

Nu îți fie teamă să fii diferită! Nu îți fie teamă să ieși în evidență! Nu te lăsa influențată. Răzvrătește-te împotriva tuturor lucrurilor pe care nu le consideri corecte, chiar dacă asta înseamnă să te lupți cu o autoritate (chiar și cu mine). Doar pentru că majoritatea face ceva, nu înseamnă că asta este cea mai bună variantă. Doar pentru că oamenii din jur încearcă să se integreze și să urmeze normele, nu înseamnă că trebuie să faci și tu asta, dacă nu simți.

Fetița mea, cea mai mare speranță a mea este că vom putea comunica deschis în familia noastră. Poți veni la mine cu orice problemă și îți promit că te voi ajuta să o rezolvi. Dragostea pe care o vei primi de la mine și de la mama ta este necondiționată și te vom iubi profund, de aceea nu va fi nimic în această viață ce nu poți discuta cu noi.

Deja cred că ești frumoasă! Deja mă faci mândru! Te iubesc din tot sufletul!

Tati.”

Să fii tată e un dar! Iar ziua în care am aflat că voi deveni tată a fost ziua în care am fost cu adevărat binecuvântat! Dragi tați din întreaga țară, sunt sigur că ați trecut cel puțin prin aceleași stări. Dragi viitori tați, dacă simțiți că e momentul și aveți persoana potrivită alături, do it. Vă așteaptă începutul celei mai frumoase perioade din viața voastră.

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU