De ce trebuie să ai încredere în propriile forțe

0
3910

Un om de afaceri avea datorii enorme și nu vedea nici o soluție pentru problema lui. Avea datorii la bănci, iar acestea în fiecare zi îi cereau să restituie banii. A mers într-o zi în parc pentru ca să scape pentru câteva momente de gândurile care îi stricau viața.

Și-a lăsat capul în mâini, analizând pe rând toate soluțiile care l-ar ajuta să scape de faliment. Brusc, lângă el apare un bătrân.

– Văd că te neliniștește ceva, i-a spus bătrânul. Ai vrea să-mi povestești?

Bărbatul și-a povestit problemele cu care se confruntă, despre lipsa de bani și despre refuzul băncilor de ai mai oferi vreun credit.

Bătrânul l-a ascultat fără să-l întrerupă, apoi i-a spus:

– Cred că te pot ajuta.

Apoi l-a întrebat pe businessman numele său, a semnat un cec pe care i l-a dat bărbatului uimit.

– Ia acești bani. Ne întâlnim aici peste un an și o să mi-i întorci atunci.

Bărbatul uimit, nu a reușit să spună măcar un cuvânt, că bătrânelul dispăruse prin mulțime.

Businessmanul a privit cecul. Pe el era scris, cu acuratețe, suma de 500.000 $, iar mai jos era numele John Rockefeller. John Rockefeller, unul dintre cei mai bogați oameni ai lumii!

„Aș putea să-mi rezolv toate probleme într-un singur moment!”, s-a gândit bărbatul. Însă, în loc să facă asta, a puc cecul într-un seif. Doar gândul că are asemenea bani i-a dat puteri să găsească soluția care să-i salveze businessul.

Cu un optimism nebun, businessmanul a legat noi relații, a încheiat contracte și a rezolvat problemele cu băncile. El a reușit chiar să vândă niște proiecte mari. În câteva luni a scăpat de datorii și a început să obțină venit.

Un an mai târziu, s-a întors în parc cu același cec. În timpul înțeles, bătrânul a apărut. Bărbatul era gata să-i dea cecul și să-i povestească despre succesul său, însă din senin a apărut o asistentă medicală care l-a prins pe bătrân.

– Sunt atât de bucuroasă că în sfârșit l-am prins, a spus femeia. Sper că nu va deranjat. El dese ori fuge din casă și le spune oamenilor că este John Rockefeller.

Businessmanul a rămas înmărmurit. Timp de un an a reușit să-și pună afacerea pe roate, fiind sigur că într-un moment îi va putea reîntoarce bătrânului jumătate de milion de dolari.

Într-un moment a înțeles că nu banii i-au schimbat viața. Încrederea lui i-a dat puteri să obțină ceea ce are acum.

Ia inițiativa în propiile mâini. Într-un moment anume, doar încrederea în sine este cheia spre succes.

Sursa

LASĂ UN COMENTARIU