5 accesorii de ţinut cont când alegem o ţinută

0
1519

Niciodată nu trebuie să subestimăm puterea detaliilor, accesoriile sunt elementele care ne completează ţinuta şi este foarte important să le alegem în funcţie de personalitatea şi starea noastră de spirit.

CEASUL

Mulţi spun că ceasul este cel mai important accesoriu pe care un bărbat îl poate avea. Se poate alege între un model analogic mecanic sau un ceas digital. Ca regulă generală, merita investit într-unul de calitate în locul a mai multora mai ieftine.

Brand-ul şi tipul ceasului trebuiesc alese în funcţie de bugetul pe care îl aveţi, şi poate fi considerat o investiţie pe termen lung, deoarece dacă este ales cu grijă, poate fi purtat foarte mult timp. Aici vorbim mai ales de ceasurile clasice mecanice, deoarece modelele electronice se devalorizează foarte repede din cauza evoluţiei tehnologice.

Dimensiunea trebuie aleasă în funcţie de constituţia fiecăruia. Persoanele masive trebuie să aleagă un ceas mai mare, deoarece în caz contrar, va arată feminin, iar persoanele slabe un ceas de dimensiuni mai mici, pentru a evita un look de ceas cât o conservă.

Cureaua poate fi din metale preţioase, oţel, titaniu sau din piele. Mai nou din cauciuc este la modă. Cureaua trebuie aleasă în funcţie de stilul fiecăruia sau de ţinutele la care va fi accesorizat.

PORTOFELUL

Portofelul este un alt accesoriu în care trebuie să investeşti, deoarece este o piesă pe care o purtaţi şi folosiţi zilnic, în care ţineţi bani, actele, carduri şi cărţi de vizită, de aceea trebuie să arate elegant.

Ca orice produs, el poate fi confecţionat din diverse materiale, în numeroase forme şi culori. Pentru a nu da greş, şi pentru a fi foarte uşor de asortat la orice ţinută, alegeţi un portofel din piele (maron sau negru), de dimensiuni mici (cu cât mai subţire cu atât mai bine) şi puneţi în el doar cele necesare (cârduri, acte şi bani). Evitaţi să îl umpleţi cu o sumedenie de lucruri nefolositoare (hârtii, bonuri, carduri de reduceri), deoarece cu cât este mai mare şi mai gros, cu atât va arăta mai ciudat în buzunar, mai ales în cel al pantalonilor.

Ca regulă generală, evitaţi portofelele colorate, cu desene sau cu arici. Perioada adolescenţei s-a încheiat.

CUREAUA

Curelele au pe lângă un rol funcţional şi un foarte mare rol estetic deoarece completează ţinuta şi definesc stilul personal.

Ca regulă generală, curelele din piele de culoare maron sau negru sunt cele mai versatile şi pot fi asortate la mai multe tipuri de ţinute, aşa că, investiţi în curele de calitate, din piele, care nu se uzează şi nu se demodează foarte repede.

Nu trebuie să lipsească din garderoba o curea neagră şi una maron (sau una mixtă cu 2 feţe), pe care să o asortaţi cu o pereche de pantofi şi un costum business. O curea mai lată, pentru jeans şi pantaloni chinos, şi,o curea din material textil (sau împletitură) pentru pantalonii lejeri de vară sau pantalonii scurţi.

ŞOSETELE

Ca regulă generală, şosetele trebuie să se potrivească ţinutei alese. Cele din materiale subţiri, cu lungime până sub genunchi, având culori neutre (negre, gri, maron, albastru închis) sunt folosite pentru ţinute formale sau costum.

Pentru ţinute casual sau chiar business, se pot alege culori aprinse în culori contrastante pantalonilor (albastru, mov, verzi) sau cu diverse pattern-uri în culori vii (dungi, carouri, buline, sau diverse alte pattern-uri).

Nu în ultimul rând, cele albe, fie până la glezne sau până la genunchi, sunt perfecte pentru activităţi sportive şi cam atât.

ARTICOLE DE PURTAT PE CAP (PĂLĂRII, ŞEPCI, CĂCIULI)

Există numeroase stiluri din care puteţi alege, dar este nevoie de puţină răbdare până să găsiţi acele articole care să se potrivească perfect şi care să aducă un plus de valoare ţinutei.

Pălăria deşi este foarte răspândită, în foarte multe cazuri, ea nu este purtată corect. În primul rând mărimea ei trebuie să fie perfectă (nici pe vârful capului, dar nici să se sprijine pe urechi). Acest tip de pălărie nu merge purtată cu jeanşi, adidaşi şi un hanorac, dar, ca idee, se potriveşte perfect cu un tricou cu guler în V, cu pantaloni de stofă şi o pereche de pantofi.

Şapca tip baseball (fitted sau cu reglaj), poate fi asortată la o multitudine de ţinute. Materialele din care pot fi făcute sunt bumbac, catifea, piele sau lână deci nu va fi greu să o găsiţi pe cea care se asortează cel mai bine ţinutei. Şi pentru că anii adolescenţei au trecut, singura condiţie este să o purtaţi cu cozorocul în faţă.

Căciula tip beanie (popularul fes) este un accesoriu casual şi extrem de versatil, care poate da prestanța ţinutei. Poate fi folosită în aproape orice situaţie, în afară bineineles de ţinute business.

Există diferite tipuri de croieli (largă, cu aspect lung, sau pur şi simplu strânsă pe cap) şi diferite tipuri de materiale sau culori, aşa că nu va fi greu să o găsiţi pe cea mai potrivită .

*Sursa foto: Pexels.com

LASĂ UN COMENTARIU