10 exerciții care îți vor mări puterea voinței

0
6624

Să îi influențezi pe cei din jur fără voință este imposibil. Mai jos îți prezint 10 exerciții efective care te vor ajuta să aduci în viața ta 10 obiceiuri benefice.

Capacitatea de a conduce pe alții este strâns legată de anumite calități personale. Una dintre ele este puterea voinței. Sunt foarte puține șansele ca mulțimea să vrea să urmeze o persoană incapabilă, care nu are prieteni și nici succes la femei.

Chiar dacă tot ce am scris mai sus nu este despre tine ( dar dacă este despre tine, cu atât mai mult), următoarele exerciții te vor ajuta să îți dezvolți puterea voinței.

Exercițiul 1. Căutarea voinței pierdute
Este un exercițiu de început. Scopului lui este să determini și să simți acel „mușchi” al voinței. Trebuie să înțelegi ce înseamnă acea presiune benevolă și cum se intensifică la necesitate.

Exercițiu este foarte simplu. De exemplu, dimineața, după ce te-ai spălat, ia prosopul și așază-l într-un anumit loc. Seara, ia prosopul și pune-l la locul său. Fă acest exercițiu timp de o lună. Chiar dacă această acțiune se va transforma într-un obicei, va fi un obicei bun.

Exercițiul 2. Înțelegerea voinței
Alegem o activitate interesantă, un joc. De exemplu, aruncăm mingea în perete și o prindem apoi. Este un joc activ și nu este nevoie de prea mult spațiu. Poți juca în fiecare zi câte două partide de 30 de lovituri. Regula de bază: dacă ai decis asupra unui anumit număr de lovituri, atunci în zilele următoare numărul lor nu trebuie să fie mai mare sau mai mic. Scopul acestui exercițiu este să întărești rezistența. Îndeplinești exercițiul timp de 30 de zile.

Exercițiul 3. Normalizare
Obiectivul acestui exercițiu este să îți pui sub control regimul de somn. Obligă-te să te culci la aceeași oră, să adormi repede, să dormi nu mai puțin de 8 ore și nu mai mult de 10.

Exercițiul 4. Lucrul și odihna
Scopul acestui exercițiu este să îți controlezi regimul de muncă și cel de odihnă. Atribuie fiecărei activitate o anumită perioadă de timp, de exemplu 45 de minute. Fă pauze regulate de circa 10 minute. Schimbă-ți activitățile. Ar fi bine ca acest exercițiu să nu rămână doar un training, dar să se transforme într-un obicei.

Exercițiul 5. Comunicare stăpânită
În orice discuție controlează-ți emoțiile și cuvintele. Imaginează-ți cum arăți dintr-o parte, controlează-ți gesturile, mimicile. Păstrează o regulă de bază: gând=acțiune. Orice cuvânt și orice acțiune trebuie să fie bine gândit.

Exercițiul 6. Voință stăpânită la masă
Se îndeplinește foarte ușor: controlezi cu strictețe procesul de alimentare. Liniștit, încet, gândit. Simte gustul și aroma, ne imaginăm și simțim cum corpul nostru devine mai energic și mai puternic. Nu ne facem burtă. Mâncăm doar când ne este foame.

Exercițiul 7. Control acasă
Acest exercițiu trebuie să se transforme în obicei. Curățenia trebuie să domine locul de muncă și casa ta. Trebuie să știi unde stau lucrurile tale. Există o regulă de aur: pune la locul său lucrul care îți captează cel mai mult atenția.

Exercițiul 8. Stabilește un plan
Crează un plan pentru o zi, o lună și un an. Cu cât el va fi mai precis cu atât va fi mai bine. Respectiv, în acea zi respectă cu strictețe planul întocmit.

Exercițiul 9. Identificăm lenea
Dacă ai lucruri de făcut, pe care nu prea ai chef să le faci, atunci trebuie să le faci imediat. Nu vrei să te trezești de dimineață – sari din pat. Nu vrei să fac curat în cameră – ia cârpa, aspiratorul și începe chiar acum.

Exercițiul 10. Dezvoltarea voinței
Trebuie ca în fiecare zi să faci exerciții fizice. Poate fi și jogging, fitness acasă sau să mergi la sală. Important este ca aceste acțiuni să intre în viața ta și să te schimbe.

Tine minte o regulă foarte bună: pentru început îți întărești puterea voinței, apoi voința face totul pentru tine.

Sursa

LASĂ UN COMENTARIU