Turist în ţara vecină: „Pe poteci, spre inima ta!”

0
2617

Până acum 2 zile habar nu aveam şi nici idee în ce regiuni a României voi ajunge și nici cu cine. Mi se spusese doar, că trebuie să mă prezint vineri, la ora 21:30, în față Teatrului de Operă şi Balet ,,Maria Bieşu” și că mă voi întoarce duminică seară.

Era și scary și fun în același timp, așa că deja îmi surâdea ideea, că îmi voi face pentru prima dată bagajul, fără să știu unde mă duc. Totul a început de vineri seara, cu drum obișnuit Chişinău – Braşov – Bucureşti. Eram pe un traseu nou, și noul mă bucură de fiecare dată.
Deci să începem cu prima zi în Braşov.

Oraşul Braşov este recunoscut pentru minunatele sale monumente, cu o vastă şi interesantă istorie ce datează de secole. Nu poţi să treci prin Braşov şi să nu observi Biserica Neagră, Casa şi Piaţa Sfatului, sau priveliştea deosebită redată de la Belvedere asupra întregului oraş.

Dimineaţa, cum am ajuns îmi doream să văd pentru început oraşul de sus. Am întrebat câţiva oameni din zonă de unde se poate de luat telegondola, aceștea mi-au explicat foarte amabil, iar eu le-am mulţumit şi am plecat către destinaţie.

5 minute mai târziu, în timp ce gondola mă ducea încet, încet la deal, mi-a venit o idee, să fac multe poze din toată mica mea călătorie, ca mai apoi să le postez aici.

În timp ce urcăm, eram un pic cam ocupat să mă minunez. Pentru ca imediat după ce am coborât sus din telegondolă, m-a întâmpinat aceeași priveliște extraordinară cu Braşovul pe care, deși am mai văzut-o de cel puțin 2 ori (din câte îmi amintesc) din punctul acesta, reușește să mă uimească de fiecare dată.

Locuri vizitate de mine în Braşov: Biserica Neagră, Turnul Negru, Bastionul Funarilor (Aleea de sub Tampa), Prima Şcoală Românească, Sinagoga de pe strada Castelului, Castelul Bran şi Muzeul de Etnografie Braşov.

 

Continuăm călătoria. În drum spre Bucureşti am decis să trecem şi pe la Salina Slănic Prahova, cea mai mare salină din Europa, situată între văile Prahovei și Teleajenului, la circa 44 km de Ploiești și la o altitudine de 400 m.

Salina Slănic Prahova este formată din două nivele, Unirea și Mihai, având la bază 32 metri, înălțime – 45 de metri iar suprafața totală de 78.000 metri pătrați.

După ieşirea din Salina Slănic Prahova te simţi altfel, parcă şi respiraţia este altfel. Am urcat în autocar şi am pornit spre Bucureşti. Am ajuns seara târziu, dar s-a meritat efortul.

Am fost cazat, am făcut un dus şi am mers la cumpărături, deja despre cumpărături voi vorbi în alta postare.

Ajuns înapoi în camera, somnul şi oboseala m-au furat şi m-au aduș înapoi sâmbătă dimineața pe la ora 8:45, ca la ora 9:00 să mergem în centru Bucureştiului.

Am călătorit pe strada Calea Victoriei, am fost la Muzeul Național de Istorie Naturală ,,Grigore Antipa”, Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guşti” – locul în care am regăsit mirosul copilăriei mele.

După aceasta am mers să beau o cafea, să citesc o carte ,,1000 Locuri de vizitat în România” și am avut și o discuție interesantă cu Mihai (persoana care mă deservit la Tucano Coffee El Salvador), despre diferenţele dintre București și Chișinău!

Deja e seară, iar curând voi ieşi în oraş să descopăr Bucureştiul de noapte! Haideți cu mine la drum! Cam atât cred că am avut de spus momentan, sper că v-a plăcut.

Stați pe aproape, începând de mâine la ora 9:30 voi transmite live (mă rog, cât pot eu de live) pe facebook şi voi avea mare nevoie de ajutorul vostru, ca să ne ținem de prostii, desigur!

V-am cuprins și vă urez o seară frumoasă!

LASĂ UN COMENTARIU