Marketingul pe înțelesul tuturor

0
3505

Poate ai auzit de acest cuvânt ”marketing”… dar te-ai gândit vreodată ce înseamnă o strategie de marketing? Dacă nu, iată un mod mai neconvenţional de a defini principalii factori din de acest domeniu:

1. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă.Te duci la ea şi îi spui: “Sunt extrem de bogat. Căsătoreşte-te cu mine”.- Asta înseamnă marketingul direct.

2. Eşti la o petrecere împreună cu prietenii şi vezi o fată superbă. Unul dintre prietenii tăi se duce la ea, arată spre tine şi spune: “Tipul ăla este extrem de bogat. Căsătoreşte-te cu el”. – Asta înseamnă publicitate.

3. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi iei numarul de telefon. A doua zi o suni şi îi spui: “Bună. Sunt extrem de bogat. Căsătoreşte-te cu mine”- Asta înseamnă telemarketing.

4. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te ridici, îţi aranjezi cravata, te duci spre ea,
îi oferi de băut, îi deschizi uşa (de la maşină), o ajuţi să urce, te oferi să o duci pâna acasă, după care spui: “Că veni vorba. Sunt bogat. Nu ai vrea să te căsătoreşti cu mine?” – Asta înseamnă relaţii publice.

5. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Vine spre tine şi îţi spune: “Ştiu că eşti
extrem de bogat! Am vreo şansă să te căsătoreşti cu mine?” – Asta înseamnă recunoaşterea brandului.

6. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi spui: “Sunt extrem de bogat. Căsătoreşte-te cu mine”. Tipa îţi dă o palmă cât de tare poate. – Asta înseamnă feedback-ul din partea clienţilor.

7. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi îi spui: “Sunt extrem de
bogat. Căsătoreşte-te cu mine”. Ea te ia de mână şi te duce sa te prezinte soţului său. – Asta înseamnă dezechilibru între cerere şi ofertă.

8. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea, dar înainte să poţi spune ceva, vine un alt bărbat şi îi spune: “Sunt bogat. Ai vrea sa te căsătoreşti cu mine?” iar ea pleacă împreună cu el. – Asta înseamnă competiţia pe aceeaşi piaţă.

9. Eşti la o petrecere şi vezi o fată superbă. Te duci la ea şi înainte să-i spui: “Sunt bogat. Căsătoreşte-te cu mine” vine soţia ta. – Asta înseamnă restricţia de a intra pe pieţe noi.

*Sursa: www.danostanthin.blogspot.md

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU