Gândul de sâmbătă: adevăruri dureroase despre politica moldovenească

0
2016

Politica moldovenească e ca o peliculă de film mai interesantă noaptea decât ziua, care are aceeaşi actori, aceleaşi replici şi aceleaşi roluri. Urmează o secvenţă necenzurată, dar noi înghiţim multe chestii urâte spuse de alţii, prostii de astfel, nu specific, dar cel mai greu este să plecăm capul jos şi să suferim adevărul.

Din când în când fierea mea nu mai rezistă politicii curvăsăreşti, mi se face greaţă cu gândul: fu*u-i kdzms de viață  şi-mi vine să mă las de toţi şi de toate. Ştiu, de prea multă vreme, că politica-i o curvă. Dar am crezut mereu că şi categoria asta profesională se poate reinventa, ca atâtea altele. Uite, însă, că la noi nu se poate!

Câte lucruri ar fi trebuit spuse, dar am preferat să le ţinem în noi înşine şi câte lucruri ar fi trebuit să fie nespuse, dar am preferat să le spunem.

Iar greaţa nu trece, senzaţia devine obositoare. Așa e ființa umană: ne adaptăm la aproape orice. Cu lucrurile bune ne deprindem mai repede, cu cele rele mai greu, dar ne deprindem.

Glod în oraș şi sate? Ne adaptăm.
Apa ce vine din robinete şi statii de epurare care în plină funcţionare miroase urât? Ne adaptăm.
Guvernul fură? Ne adaptăm.
Justiția de buzunar? Ne adaptăm.
Înețelgi? Asta e așteptarea, e bază – „lasă că o să mănânce ei orice căcat dacă îl promovezi suficient de mult timp și îndestul de proactiv”

Ajunge să fim speriați cu luptele geopolitice. Anume din acest motiv suntem obligați să facem alianțe cu marionete vândute și oligarhi care cred că au cumpărat țara. Este nevoie să fim uniți indiferent de convingerile politice și să-i condamnăm pe cei care cred că pot cumpăra Moldova pentru ca alții să nu o mai facă niciodată.

Poporul chiar dacă constituţional este principalul personaj, la iniţiativa regizorului,  continuă să tolereze indiferenţa personajelor sus-menţionate. Poporul nu are nici un text. Poporului îi este recomandat să tacă şi să tolereze.

”Răbdarea” este partidul poporului. Rabdă bucuria personajelor, falsitatea şi promisiunile lor, masca politică şi interesele băneşti…

Domnilor, poate niște reforme? Eu mă sufoc de la ceea ce am conștientizat azi, greaţă provocată de guvernanţi şi de primari…

Această postare NU a fost plătită sau comandată de nimeni. Sunt doar gândurile mele şi a altor persoane care s-au postat gândurile despre politica moldovenească. Asta așa, ca să răspund din start la întrebările retorice și suspiciunile unora care se cred deștepți.

Sursa principală de inspiraţie: nicolaeapostu.com și viaţa de zi cu zi!

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU