Festivalul Medieval de la Vatra – o adevărată lecție de istorie pentru toată familia

0
2813

În perioada 1, 2 și 3 septembrie, la Complexul Etno-Cultural Vatra se va desfășura a III-a ediție a Festivalului Medieval, care va fi gazda Turneului internațional de lupte istorico-medievale unde își vor participa peste 150 de cavaleri ai cluburilor istorico-medievale din mai multe țări.

Porțile Complexului Etno-Cultural Vatra se vor transforma în mașini ale timpului, care vor teleporta vizitatorii direct în Epoca Medievală. Cavaleri, trubaduri, scuturi, armuri, săgeți, topoare, arcuri, coifuri, lupte, haine tradiționale, muzică medievală, delicii culinare, foc de tabără, fire-show, sunt doar câteva din ingredientele unui Festival Medieval, de poveste.

În cadrul Festivalului Medieval 2017, vizitatorii vor putea lua parte la o adevărată lecție de istorie, urmărind cavalerii prinși în lupte, îmbrăcați în costumele medievale, mânuind armele specifice vremii. De asemenea, toți doritorii se vor putea implica în ateliere de creație, meșterind manual fluiere și săbii medievale din lemn sau păpuși din pănuși de porumb, pe care vor putea să le ia cu ei acasă.

Tiroliană, tras cu arcul, aruncare de topoare, mini golf, sunt doar câteva din activitățile pregătite pentru maturi.

Copiii sunt invitați la ”Căsuța cu Povești” – un muzeu din secolul XIX unde este expusă povestea copilăriei „Capra cu trei iezi”. Trambuline gonflabile, tobogane, leagăne și multe alte distracții, îi așteaptă pe cei mai mici vizitatori în ”Orășelul Copiilor”.

Pe teritoriul Complexului Etno-Cultural Vatra este amenajată „Camera Bebelușilor”, care va fi pusă la dispoziție tuturor familiilor pentru a-și îngriji bebelușii.

Festivalul vine și cu un vast program artistic:

Copiii până la 12 au acces gratuit la Festivalul Medieval.

Pentru cei care doresc să rămână peste noapte, este amenajată zona de camping, dotată cu wc-uri, dușuri și băi. Pot fi închiriate 35 de colibe în stil rustic (100 lei – coliba), amplasarea cortului este gratuită, însă numărul locurilor este limitat.

Vino împreună cu familia și prietenii și bucură-te de trei zile istorice la cel mai mare Festival Medieval din Republica Moldova.

Hashtaguri oficiale: #VatraFest #FestivalMedieval2017
Preț bilete: 1 zi – 100 lei, 2 zile – 150 lei, 3 zile – 200 lei (acestea pot fi cumpărate de pe iTicket.md).
Pentru mai multe detalii legate de eveniment urmăriți pagina de facebook!

Concurs şi reduceri la bilete

Aşa cum v-am obişnuit, când se întâmplă un eveniment la care merită de dus, am pentru voi 2 bilete gratuite, dar şi un număr de bilete cu 20 % reducere.

Pentru a cumpăra bileţele cu reducere, îmi scrieţi în privat sau mă găsiţi la numărul +373 69 330 054. (ofertă valabilă până pe 31 august 2017.)

Pentru toți urmăritorii și viitorii urmăritori am pregătit şi un concurs ce va fi organizat direct pe pagina de facebook, Nistor Lazar. Deci, cu cine mă văd la festival?

Sursa foto: zugo.md; vatrafest.com

LASĂ UN COMENTARIU