Despre leadership în câteva citate inspirationale de la lideri consacraţi

0
3860

Îmi doresc un 2017 în care să dau peste mai mulţi lideri. Nu mă refer la acei oameni care sunt lideri doar cu titulatura conferită de postul pe care îl ocupă (acei oameni sunt lideri doar pentru ei înşişi), ci mă refer la acei oameni care arată şi demonstrează că au atitudinea necesară unui bun lider şi etalează comportamente de leadership.

De ce îmi doresc un astfel de 2017? Este simplu. Pentru că îmi doresc ca Republica Moldova să se dezvolte, pentru că îmi doresc ca Republica Moldova să se educe, iar pentru asta este nevoie de lideri.

Până atunci vă invit nu doar să vă delectaţi ci şi să vă inspiraţi din câteva citate despre leadership care pentru mine şi pentru alţi oameni  au reprezentat o sursă de inspiraţie şi, poate, de schimbare.

,,Toţi liderii pe care i-am cunoscut ştiau patru lucruri simple:

  1. Singura definiţie a unui lider este: persoana care are aderenţi sau adepţi. Unii oameni sunt gânditori, alţii – profeţi. Ambele roluri sunt deosebit de necesaredar fără aderenţi, nu există lideri.
  2. Un lider eficient nu este cel care este iubit sau admirat – este cel care face ceea ce trebuie făcut. Popularitatea nu înseamnă leadership. Rezultatele – da.
  3. Liderii sunt extrem de vizibili. De aceea, ei au stătut de exemple.
  4. Leadership nu înseamnă funcţii, privilegii, titluri sau bani. Leadership înseamnă responsabilitate. (Peter Drucker)

„Leadership-ul nu se întâmplă pur și simplu. Se învață, se predă și se dezvoltă. Aceia care m-au influențat… au contribuit cu toții arătându-mi lucruri valoroase și astfel mi-am format propria mea filozofie de viață”. (Rudolph Giuliani)

 „85% din succesul vostru se va datora personalității voastre și abilităților de comunicare, negociere și leadership. Șocant sau nu, doar 15% se va datora abilităților și cunoștințelor voastre tehnice.”(Carnegie Institute of Technology, USA)

 “Cheia succesului în leadership, în ziua de astăzi, este influenţa, nu autoritatea”. (Kenneth Blanchard)

,,Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile; spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor. (George S. Patton)

,,Oamenii întreabă care e diferenţa dintre un lider şi un şef. Liderul dă tonul, şeful îşi asumă succesul. Liderul conduce, şeful dă ordine. (Theodore Roosevelt)

,,Sarcina unui lider este să ia oamenii din locul în care se află într-un loc unde nu au mai fost. (Henry Kissinger)

,,Înainte de a fi un lider, succesul înseamnă să te dezvolţi. Când vei deveni un lider, succesul înseamnă să-i ajuți pe ceilalți să se dezvolte”. (Jack Welch)

,,Leadershipul este abilitatea unui individ de a-i motiva şi influenţa pe ceilalţi să contribuie efectiv la succesul organizaţiei din care aceştia fac parte. (R. J. House)

Aşadar, la final, haideţi să gândim altfel.

LASĂ UN COMENTARIU