Amintește-ți de prima zi de școală donând un ghiozdan călător

0
2896

Mare parte din copilărie mi-am petrecut-o la țară. Am învățat să mulg vaca, să curăț porumbul, să fac zeamă și să mă sustrag de la culesul strugurilor.

Mi-am dorit mereu caiete cu spiră. Am reușit să-mi iau singur în liceu. Mi-am dorit foi lucioase. În schimb aveam foi care reușeau să absoarbă toată cerneală din stilou. Și aș mai fi vrut ghiozdan pe un umăr, în schimb mama îl cosea pe cel vechi an de an.

Nu-mi pare rău. Acum am ce povesti. Mă bucur însă că am întâlnit un proiect care îmi dă ocazia să-mi fac un ghiozdan așa cum mi-aș fi dorit eu: cu caiete cu spiră, copertă colorată, foi lucioase.

Și acest ghiozdan nu-l fac degeaba. El va ajunge la un copil care nu are cea mai bună situație materială și care sper că se va bucura la începutul lunii septembrie, atunci când începe școala, că va avea toate rechizitele de care are nevoie. Poți retrăi și tu bucuria primei zi de școală dacă faci și tu unul.

Platforma de crowdfunding ”Sprijina.md” și  Centrul de Informare și Resurse PRO BONO au lansat campania ‘Donează un ghiozdan călător‘. Tu faci ghiozdanul așa cum îți place ție sau donezi o sumă de bani pentru a procura unul, iar ei îl trimit la un copil nevoiaș. Te sfătuiesc chiar să-i lași și un bilețel 🙂

Campania ‘Donează un ghiozdan călător’

Proiectul de donații întâmpină o nevoie sezonieră a copiilor din familii defavorizate. Primele zile de școală înseamnă pentru multe familii eforturi prea mari și sunt cu atât mai dificile cu cât copiii sunt la mijloc. De aceea, am decis să găsim o cale să îi ajutăm pe copiii pentru care până și caietele și rechizitele strict necesare la început de an școlar sunt o problemă.

Obiective

Obiectivul principal este să strângem donații pentru 50 de copii, obiectiv pe care am fi foarte fericiți să îl depășim. Implicit, vom reuși să facem ca 50 de donatori să trăiască bucuria de a cumpăra rechizitele pe care și le-ar fi dorit când erau copii.

Îndemnul nostru este că toți cei care donează să facă un exercițiu de imaginație și să își amintească entuziasmul pe care îl aveau înainte să înceapă școala, de bucuria rechizitelor noi și despre toate lucrurile pe care și le-ar fi dorit să le aibă în ghiozdan.

Necesar

Ne-am gândit că ar fi bine că în ghiozdan să fie caiete (10 caiete de matematică, 10 caiete de română, un caiet de muzică), o mapă pentru desen, penar, 1 set de creioane colorate, 5 pixuri, acuarelă și 2 pensule, clei uscat, creioane simple, riglă, set de învelitori, radieră, ascuțitoare… și orice altceva care ar bucura un prichindel înainte de noul an școlar!

Primele reacții

Prima reacție după lansarea campaniei a fost să fim contactați de persoane care au fost încântate de ideea de a cumpăra (în sfârșit!) rechizitele și ghiozdanul pe care și le-ar fi dorit în copilărie. O susținătoare chiar ne-a sunat și ne-a spus că ideea campaniei i se potrivește ca o mănușă și că atunci când era mică era fascinată de rechizitele noi… ei bine, cu toții am fost!

Oricine vrea să doneze o poate face prin Platforma de crowdfunding ”Sprijina.md” sau poate aduce, sau trimite ghiozdanul la sediul asociației de pe str. Columna 170, mun, Chișinău.

Donatorii sunt încurajați să fie cât mai creativi în realizarea ghiozdanului și să facă tot ceea ce le stă în putință pentru a obține un “Wooow!” din partea destinatarului.

*Apropo, un prieten de-al meu, Dumitru Cuculescu,  are ghiozdane la preturi pamântești, îl puteți contacta la nr. de telefon +373 68 388 699, acesta pentru campania ‘Donează un ghiozdan călător‘ a donat 2 ghiozdane GRATUIT.

Pentru informații despre amplasarea sediului sau oricare alte informații ne puteți contacta la +373 69 776 020.

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU