A year full of hope. Welcome 2021!

0
2696

În câteva zile vom lasă în urmă 2020, un an căruia aş fi dorit demult să îi dau cancel. Un an în care mi-au lipsit multe momente, multe evenimente, ca de altfel tuturor. Un an fără concerte, fără evenimente culturale, fără petreceri, fără ieşirile traditionale cu prietenii, un an în care nu prea am avut ce să aştept cu nerăbdare.

Şi totuşi, cum măsurăm trecerea unui an din viaţă noastră? Prin realizări, obiective şi dorinţe îndeplinite, prin evenimente importante trăite sau prin experiente inedite? lar când toate acestea nu mai sunt, ce facem?

Nu facem decât să ne punem speranţa într-un viitor şi-un an mai bun. Pandemia ne-a răvăşit vietile în toate aspectele: cum trăim, cum lucrăm, la ce lucrăm, ce înseamnă familia, ne-a adus fa-tă în faţă cu noi înşine întrebându-ne ce este important pentru fiecare dintre noi, ce ne face fericiti cu adevărat, ce ne lipseşte şi ce ne este suficient.

Au fost luni de izolare de cei apropiaţi, cu frică, frământări, întrebări, luni care ne-au afectat emoţional pe toţi. Dar în curând le vom lasă în urmă şi ne vom uită la anul care vine cu speranţă.

Nimeni nu ştie ce ne va aduce noul an, cum va arata „noul” normal, nu avem certitudinea că ne vom întoarce la viata de dinainte dar ce ştiu este că în fiecare dintre noi există speranţă. Speranta că totul se va schimbă în bine.

Cu sau fără rezoluţii cred că 2021 va fi un an al renaşterii sperantei, al încrederii în puterea schimbării în bine şi al acceptării. Şi oare, prin tot ce ne-a adus 2020, nu înseamnă oare că de fapt a fost un an al trezirii (la o nouă realitate) şi al conştientizării vulnerabilitătii fie personale, sociale sau chiar politice?

Şi mai ştiu că fiecare început de an aduce cu el sentimentul acela minunat că orice şi totul este posibil să fie mai bine în via-ţă noastră.

Nu mai cred în planuri măreţe  şi scopuri îndrăzneţe specifice începutului de an, pentru că aşa cum ne-a arătat 2020, planurile noastre pot fi uşor sabotate. Însă cred în puterea gesturilor mici, realizabile cu uşurinţă, fără eforturi exagerate.

Nu ştiu cum va arata 2021 pentru mine și familia mea, nici nu vreau să mă gândesc la asta. Însă ştiu cum vreau să mă simt tot anul 2021.

Şi printre acele gesturi mici se va regăşi şi acesta: voi încerca să încep şi să termin fiecare zi cu un gând bun, optimist, recunoscător, pozitiv. Şi am 365 de zile pentru a exersa sentimentul ăsta. Avem nevoie de speranţă, avem nevoie de iubire, avem nevoie să fim şi să ne simţim uniţi.

Şi dacă mă gândesc mai bine, nu, nu îi voi da cancel lui 2020, a fost un an foarte greu dar a fost şi un an al puterii solidarităţii, al adaptării şi al flexibilitătii. Happy New Year, New You

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU