8 bloguri din Republica Moldova și 2 din România pe care le citesc

0
2276

Dacă v-am spus de curând cum mă puteți citi mai ușor pe mine, astăzi vă spun ce bloguri din Republica Moldova mai citesc eu. Înainte de a vă lăsa lista pentru inspirație mai jos, vă spun că, în general, caut bloguri scrise de oameni faini, bloggeri care excelează și la conținutul de calitate, dar și la omenia din viața de zi cu zi. Sunt bloguri personale care mă inspiră, care mă informează, care mă motivează să fiu mai bun în fiecare zi.

Iată lista mea de bloguri din Republica Moldova pe care le citesc frecvent și cu plăcere, în ordine alfabetică, să nu supărăm cumva pe cineva!

  1. Alexandru Leahu este autorul din spatele blogului ”Suflet din boabe de cafea”, un spațiu în care autorul își exteriorizează gândurile despre tot ce vrea să împărtășească cu cititorii lui. Alexandru are priză și pe rețelele de socializare, acolo unde este urmărit de peste 85 de mii de oameni.
  2. Orheianca.eu – Blogul unei orheience, stabilite la București. Întotdeauna și-a dorit să inspire oamenii să-și trăiască viața frumos și asta face, publicînd pe blogul său articole care abordează subiecte de tot soiul, de la articole despre Moldova, până la cele despre fiica ei Lia. Își îndeamnă cititorii să descopere oameni noi și să învețe câte ceva de la fiecare.
  1. Social Media în Culise – Blogul lui Vadim Cușnir și Eugeniu Topolschi este sursa și resursa principală în ceea ce privește social media în Republica Moldova. Analize, studii, trenduri, specialiști, evenimente, noutăți… toate le aflu cu plăcere de pe blogul lor.
  1. Elena Robu – un blog de atitudine care vine să analizeze cele mai importante evenimente din domeniile politic, social, economic. De asemenea, pe blog găsiți rubrica ”vocea diasporei” dedicată moldovenilor care se află peste hotare.
  1. Fine Wine – Andrei Cibotaru ține de ceva timp un blog al vinurilor bune din Moldova. Abonează-te la blogul ”Fine Wine” pentru a fi la curent cu tot ce se întâmplă în lumea vinului și pentru cele mai prețioase informații din domeniu.
  1. Andreea Esca este genul de femeie pe care nu ai cum să nu o îndrăgești și să nu o admiri. O iubesc la TV, la radio, în scris, am iubit-o și când i-am citit cartea și o iubesc de fiecare dată când îi citesc articolele de pe blog. Îi ador zâmbetul, pofta de viață și, mai ales, profesionalismul impecabil.
  1.  Cabral Ibacka. Cabral este de departe bloggerul meu preferat, dar și persoana publică pe care o admir cel mai mult. Îi admir principiile de viață, acțiunile, umorul, modul de a scrie iar, în combinație cu frumoasa lui soție, Andreea, mi se pare că formează cel mai frumos cuplu public din România. Despre Cabral citiți aici;
  1. Dumitru Alaiba – blog care promovează activismul civic, în care autorul, Dumitru Alaiba tratează cu seriozitate problemele din societate, dar și vine cu soluții acolo unde e cazul. Specialist în economie și advocacy, bloggerul, ca și persoană implicată în viața social-politică din Moldova, antrenează blogul în promovarea activismului civic și publică materiale de interes public.
  1. Igor Guzun – un blog al jocurilor de cuvinte, combinate cu umor și acuratețe literară. Așa poate fi descris blogul jurnalistului și scriitorului Igor Guzun. Autorul mărturiseşte că „textele de pe blog transmit exact ceea ce spune denumirea blogului: Aiciscriu.eu din plăcere”.
  1. Nicolae Apostu e tipul de blogger ale cărui scrieri provoacă neapărat reacții. Și el înțelege asta – important e să ai un feedback. Nu contează, bun, rău, dulce, piperat, cuvântul lui scoate din tine reacții diverse. E un semn că materialul nu a fost scris doar de dragul vizualizărilor, dar și al atitudinilor.

Desigur, sunt mai mult de zece bloguri generale  pe care le citesc însă, astea zece sunt cel mai la sufletul meu. Le am trecute în Feedly și le citesc în fiecare zi, reprezentând doza mea de informare și de inspirație.

Așa că, doamnelor și domnilor din lista de mai sus, vă mulțumesc că îmi faceți zilele mai frumoase și că mă inspirați cu ceea ce se numește cu adevărat conținut de calitate!

Dar, voi? Ce alte bloguri mai citiți și mai recomandați?

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU