32 de SITE-uri care te vor face mai deştept

0
35717

Dacă v-aţi săturat să citiţi newsfeed-ul Facebook şi aţi vrea să aveţi activităţi mai constructive în mediul online, ar trebui să navigaţi pe site-uri care vă pot facilita accesul către informaţii variate.

În acest sens, zugo.md fiind inspirați de selecția efectuată de womo.ua, îți prezentă mai jos 30 de site-uri web conținutul cărora îți vor lărgi interesele, bagajul de cunoștințe, dar și îți vor oferi inspirație pentru a te aventura într-un domeniu nou.

1. TED Talks este un website unde sunt încărcate videouri scurte, în care oameni de succes motivează și inspiră pe alții în inițierea ideilor sau afacerilor.

2. Brain Pickings – acest portal oferă informație vastă din domeniul Artei, Științei, Designului, Istoriei și Filosofiei.

3. Spreeder – Acest software vă poate îmbunătăţi viteza de citire şi înţelegere. Introduceţi textul pe care doriţi să îl citiţi, iar el se va ocupa de restul.

4. StackOverflow – un site cu întrebări şi răspunsuri pentru programatori.

5. Quora – aflaţi răspunsul la întrebările voastre de la alţi oameni inteligenţi sau citiţi întrebările celorlalţi utilizatori.

6. Investopedia – învăţaţi tot ceea ce trebuie să ştiţi despre lumea investiţiilor, pieţe şi finanţe personale.

7. Lynda – mii de tutoriale video din care puteți învăța diverse tehnici de modelare artistică sau de orice alt domeniu.

8. University of the People este un site universitar necomercial din California, SUA, unde puteți învăța profesii accesibile pentru toți. Tot ce trebuie să faceți este doar să accesați cursul dorit.

9. Mental Floss – prin intermediul acestui site veți putea testa propriile cunoștințe, prin diverse jocuri, sarcini și chestionare.

10. CreativeLive  - lecții gratuite de la cei mai pricepuți profesori din lume. Puteți alege un video din domeniul Fotografiei sau Designului și veți putea învăța pas cu pas fiecare domeniu.

11. Duolingo este un joc prin care puteţi învăţa orice limbă străină, gratuit. Dacă vreţi mai multe materiale gratuite prin care să învăţaţi limbi străine, încercaţi BBC Languages (12).

13. Degreed – Utilizatorii postează articole şi videoclipuri care vă ajută să învăţaţi orice, de la programare iOS, până la storytelling eficient.

14. Instructables – Puteţi învăţa să construiţi orice, de la un lansator de mingi de tenis, până la un cort în curte prin intermediul unor videoclipuri amuzante.

15. 99U – o platformă ce vine în ajutorul oamenilor creativi și îi ajută să-și dezvolte ideile. Aici se găsesc opinii de la oameni experimentați, dar și vă veți dezvolta ca lider și antreprenor.

16. Prometheus – o mulțime de cursuri on-line pe felurite teme.

17. Alison – oferă cursuri on-line, la sfârșitul cărora vei avea și diplomă.

18. Brain Pump – o bibliotecă video extrem de variată.

19.  Peer 2 Peer University – este o platformă ce presupune formarea grupurilor pentru a găsi anumite răspunsuri. Relațiile umane nu sunt neglijate, întrucât se organizează și întîlniri face to fate.

20. Platzi este un site ce conține cursuri gtaruite, preponderent pe teme IT.

21. edX este un proiect comun al Universității Harvard și a Institutului Tehnologic din Massachusetts ce pun la dispoziția internauților lecții susținute de cei mai buni profesori din lume.

22. OpenSesame – un site orientat pe dezvoltarea ta ca antreprenor.

23. Coursmos oferă cursuri de scurtă durată prin intermediul unor video, și te învață absolut tot – de la business la lifestyle.

24. Highbrow – îți alegi un anumit curs și primești toate informațiile pe mail. Temele sunt variate: de la PR la artă.

25. Coursera este cea mai populară platformă de cursuri on-line și, respectiv, cea mai mare.

26. University Webinars îți oferă oportunitatea să asiști virtual la lecțiile diferitor universități și colegii.

27. DataCamp învață totul despre Big data, adică știința utilizării informațiilor și datelor în masă.

28. Future Learn – site-ul pe care găsești cursuri pe teme ca dreptul sau psigologia și se desfășoară în parteneriat cu universitățile, preponderent, din Marea Britanie.

29. Project Gutenberg îți pune la dispoziție peste 50.000 de cărți electronice pe care le poți citi atât on-line, cât și să le downloadezi pe dispozitivele tale.

30. Udemy găzduiește peste 30.000 de cursuri elaborate de experți în domeniile respective.

31. Skillshare  – o comunitate de oameni în care fiecare poate trece cursuri, să creeze proiecte și chiar să predea.

32. Inc.com – aici vei găsi de la noutăți din lume și lifehack-uri, până la sfaturi ce te vor ajuta să devii un antreprenor mai bun.

Distribuiți

LASĂ UN COMENTARIU