Dacă v-ați plictisit navigând pe Facebook și doriți să vă dedicați timpul unor activități online mai constructive, vă propunem să explorați unele site-uri care oferă acces la o varietate de informații utile și interesante. Inspirându-ne din selecția efectuată de womo.ua, vă prezentăm o listă de 32 de pagini web care vă pot îmbogăți orizonturile, amplifica cunoștințele și vă pot stimula curiozitatea pentru a vă aventura în noi domenii.

 1. TED Talks: O colecție de videoclipuri scurte, în care oameni de succes vă pot motiva și inspira cu ideile lor inovatoare.
 2. Brain Pickings: Un portal care oferă o mulțime de informații din domeniul Artei, Științei, Designului, Istoriei și Filosofiei.
 3. Spreeder: Un software care vă poate ajuta să citiți mai repede și să înțelegeți mai bine textul citit.
 4. StackOverflow: O comunitate online unde programatorii pot pune întrebări și primi răspunsuri de la alți utilizatori.
 5. Quora: O platformă unde puteți obține răspunsuri la întrebările dvs. de la utilizatori inteligenți sau puteți citi întrebările altora.
 6. Investopedia: O resursă unde puteți învăța tot ce trebuie să știți despre investiții, piețe financiare și finanțe personale.
 7. Lynda: O platformă cu mii de tutoriale video pentru a învăța diverse tehnici și abilități.
 8. University of the People: O universitate online non-profit din California, SUA, care oferă cursuri accesibile pentru toată lumea.
 9. Mental Floss: Un site care vă permite să testați cunoștințele printr-o serie de jocuri, sarcini și chestionare.
 10. CreativeLive: O platformă cu lecții gratuite de la unii dintre cei mai talentați profesori din lume.
 11. Duolingo: O aplicație gratuită care vă permite să învățați o limbă străină prin joc. Pentru mai multe resurse gratuite pentru învățarea limbilor străine, încercați și BBC Languages (12).
 12. Degreed: O platformă unde utilizatorii împărtășesc articole și videoclipuri care vă pot ajuta să învățați orice, de la programare iOS la storytelling eficient.
 13. Instructables: O platformă unde puteți învăța să construiți orice, de la un lansator de mingi de tenis la un cort în curte, prin intermediul unor videoclipuri instructive.
 14. 99U: O platformă care ajută oamenii creativi să-și dezvolte ideile, cu sfaturi de la experți și resurse pentru a vă dezvolta ca lider și antreprenor.
 15. Prometheus: O platformă cu o mulțime de cursuri online pe o varietate de subiecte.
 16. Alison: O platformă care oferă cursuri online, cu posibilitatea de a obține o diplomă la final.
 17. Brain Pump: O bibliotecă video extrem de diversă.
 18. Peer 2 Peer University: O platformă care promovează învățarea în grupuri, cu posibilitatea de a organiza și întâlniri față în față.
 19. Platzi: O platformă cu cursuri gratuite, în special pe teme IT.
 20. edX: Un proiect comun al Universității Harvard și al Institutului Tehnologic din Massachusetts care oferă lecții de la unele dintre cele mai bune cadre didactice din lume.
 21. OpenSesame: Un site care se concentrează pe dezvoltarea dvs. ca antreprenor.
 22. Coursmos: Oferă cursuri de scurtă durată prin intermediul unor videoclipuri și acoperă o gamă largă de subiecte, de la business la stilul de viață.
 23. Highbrow: Vă permite să vă înscrieți la un curs și să primiți informațiile prin e-mail. Subiectele sunt diverse, de la PR la artă.
 24. Coursera: Cea mai mare și cea mai populară platformă de cursuri online.
 25. University Webinars: Vă oferă posibilitatea de a asista la cursuri virtuale oferite de diferite universități și colegii.
 26. DataCamp: O platformă unde puteți învăța totul despre Big Data, știința utilizării și analizei datelor în masă.
 27. Future Learn: Un site care oferă cursuri pe teme ca dreptul sau psihologia, în parteneriat cu universități preponderent din Marea Britanie.
 28. Project Gutenberg: Vă pune la dispoziție peste 50.000 de cărți electronice pe care le puteți citi online sau le puteți descărca pe dispozitivele dvs.
 29. Udemy: Găzduiește peste 30.000 de cursuri elaborate de experți în domeniile respective.
 30. Skillshare: O comunitate online unde fiecare poate urma cursuri, crea proiecte și chiar preda.
 31. Inc.com: Aici veți găsi de la noutăți din lume și lifehack-uri, până la sfaturi care vă vor ajuta să deveniți un antreprenor mai eficient.